«

»

VETONERI ZA DJEČJI OSMIJEH KUĆE SV. FRANJE

Karitativna akcija, Veterinarska škola, Zagreb

Vetoneri za dječji osmijeh Kuće sv. Franje

U petak 22.prosinca 2017. u 11 h su učenici Veterinarske škole, u sklopu projekta „Zavrti promjenu – projekt usmjeren razvoju volonterskih programa srednjoškolaca“ u suradnji s Ambidekster klubom u pratnji socijalne pedagoginje Nives Butorajac i vjeroučiteljice Ozane Mirosavljev Grgić posjetili Kuću za smještaj djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi – Kuća sv. Franje.

Željeli smo, na zadnji dan nastave u prvom obrazovnom razdoblju ove školske godine, razveseliti najmlađe za Božić poklonima i darovati im svoje vrijeme.

U adventskoj akciji Vetoneri za dječji osmijeh Kuće sv. Franje, učenici i djelatnici škole prikupljali su higijenske potrepštine i likovni pribor.

U Kući su nas jako lijepo dočekali i uz stručno vodstvo smo se upoznali s radom i s nekim štićenicima doma. Poigrali smo se s najmlađima, porazgovarali o planovima za buduće obrazovanje s učenicima viših razreda osnovne škole, te smo na kraju druženja dobili dar crtež anđela od jedne razigrane djevojčice.

Susret  je ostavio neizbrisiv trag u nama. Pokloniti svoje vrijeme i izmamiti osmjehe na lica onih kojima nedostaje toplina roditeljskog doma iskustvo je koje nas je unatoč  sjeti ispunilo neizmjernom radošću.  Zapamtili smo odsjaj u očima malih anđela te smo upravo zbog njega  odlučili organizirati još dobrotvornih akcija i susreta.

Ozana Mirosavljev Grgić,
Veterinarska školaanđel 2

IMG-20171222-WA0001