«

»

Futsal – prvenstvo grada Zagreba za djevojke srednjih škola

 

 

Danas, 27. siječnja 2024., naše nogometašice predstavile su Veterinarsku školu na natjecanju Futsal – prvenstvo grada Zagreba za djevojke srednjih škola. Igrale smo protiv učenica Američke međunarodne škole u Zagrebu. Igralo se u XV. gimnaziji, postave 4+1, 40 minuta. U sedmoj minuti povele su igračice Američke škole, no ubrzo nas je u igru vratila Lucija Klarić, učenica 4.c razreda. Lopta je do kraja poluvremena većinski bila u našem posjedu. Prvih 20 minuta je odmaklo i ostali smo na rezultatu 1:1. Nakon mijenjanja strana, igra je postala napetija.

U drugom poluvremenu, suparnički tim više je napadao. Naše igračice ubrzo su se istrošile iako nam je klupa bila puna, ali izmorena. Zamalo smo primili gol, no izvukla nas je golmanica Tea Bertić, učenica 1.d razreda. Vrijeme je isteklo i rezultat je ostao neriješen, pa se igra nastavila pucanjem penala. Pucali su se penali – 3:3; za nas su pucale naše hrabre učenice: Tea Sedlar, učenica 4.d, Lucija Klarić, učenica 4.c, i Ena Potočki, učenica 2.b, zajedno s golmanicom Teom Bertić, učenicom 1.d.

Nakon svih ispucanih penala, rezultat je ponovno bio izjednačen. Penali su se morali nastaviti, stoga se sad igralo na eliminaciju i više nije bilo mjesta za pogrešku. Za nas je četvrti penal izvodila učenica 1.d, Elena Jurčević, i zabila za 3:2, dok je njihova igračica promašila i time nam donijela pobjedu. Konačni rezultat bio je 4:3 za Veterinarsku školu. U ime tima mogu reći da smo vrlo zadovoljne, bilo je iscrpljujuće, ali borile smo se do kraja. Treba nam još mnogo vježbe i treninga. Jedina zamjerka je parket, koji je u lošem stanju. Sretno ostalim timovima, a mi se vidimo sljedeće subote kada će naša škola igrati protiv X. gimnazije.

Marija Kuntić, učenica 4.d razreda